Unge LGBT-personer skal ikke lide under andres normer og fordomme

DU KAN GØRE EN FORSKEL

STØT NU

Ingen skal lide på grund af deres køn eller seksualitet!

Ingen skal føle sig forkert og udenfor.


Støt kampen for en verden, hvor LGBT+ personer ikke diskrimineres og mobbes. 


Her kan du hjælpe:


  • Sexlinien og Privatsnak hjælper og rådgiver tusindvis af børn og unge hver eneste dag. Med din støtte kan vi hjælpe endnu flere.


  • Vores arbejde for LGBT+ rettigheder og mangfoldighed i Danmark og resten af verden gennem undervisning, sundhedshjælp og politisk arbejde. Med din støtte kan vi nå endnu flere unge og udsatte med vores indsatser.


Et hvert beløb er med til at gøre en forskel. Tak!

#NORMicide

Antallet af selvmordsforsøg blandt lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner er 4 gange højere end blandt Danmarks øvrige befolkning.

Hver fjerde dansker mener, at forældre af samme køn giver barnet dårligere betingelser for opvækst.

10% af danskere foretrækker, at homoseksuelle ikke viser deres kærlighed offentligt

Som samfund kan vi ikke være vidne til at helt unge homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede lever et liv i ensomhed og mistrivsel udelukkende på baggrund af deres seksuelle orientering eller kønsidentitet. 


Vi kan ikke acceptere at antallet af selvmordsforsøg er fire gange så højt blandt LGBT+ personer som i den øvrige danske befolkning. 55 % af de LGBT+ personer, der har forsøgt selvmord, forsøgte det første gang, da de var mellem 13 og 19 år gamle. Når man er teenager, skal man hygge sig med sine venner. Man skal udforske sig selv og sin omverden. Det skal man kunne i fuld tillid til at de voksne og andre unge man omgiver sig med accepterer og vil en det bedste.


Vi kan ikke se stiltiende til, mens fastgroede normer og stereotype forestillinger om seksualitet og køn gør livet ulideligt for unge LGBT+ personer. I en sådan grad at de forsøger at tage livet af sig selv.


Sex & Samfund har lanceret kampagnen #NORMicide – Your norms are killing us. Med kampagnen sætter vi fokus på hvordan det føles at være LGBT+ person, når ensomhed, depression, skam og selvmordstanker kommer til at fylde alt for meget. Vi sætter fokus på konsekvenserne for den enkelte LGBT+ persons liv og trivsel af den stadig eksisterende homo- og transfobi i DanmarkVi kræver forandring. Del din historie og tag del i kampen!


Har du brug for anonym rådgivning?

Har du tænkt over, hvilke normer du giver videre til dine børn?

Selvmordstanker?